28.09.2023 року, працівники відділу надання адміністративних послуг, долучилися до онлайн-зустрічі на тему: "Цифровізація місцевого самоврядування: проблеми та перспективи". Під час заходу обговорили наступні питання :
1. Як за допомогою цифровізації оптимізувати взаємодію органів місцевого самоврядування із Одеською обласною військовою адміністрацією та іншими органами державної влади.
2. Можливості та проблематика у запровадженні СЕД АСКОД в органах місцевого самоврядування.
3.Функціонування програмних продуктів у ЦНАП.
4.Збирання, накопичення та обробка даних в громадах для оптимізації роботи ОМС та підвищення якості обслуговування населення. Ведення відповідних локальних реєстрів.
Спікерами та учасниками зустрічі було озвучено, що основними проблемами громад при реалізації напрямків цифровізації є відсутність необхідної техніки, ліцензійних програм та продуктів, а також людський фактор та спеціалісти, які не бажають або не вміють користуватися відповідними інструментами.
Керівник Департаменту цифрового розвитку, інформаційної політики та кіберзахисту Одеської обласної військової адміністрації Іван Тимошенко зазначив, що на 2024-2026 роки готується Програма цифровізації Одещини, в якій зможуть взяти участь усі громади області.
Керівники ЦНАП озвучили проблематику функціонування значної кількості реєстрів та інформаційних систем, в яких працюють адміністратори та необхідність їх об’єднання.
По закінченню зустрічі було акцентовано увагу, що при визначенні інвестиційної привабливості громади іноземними інвесторами та при відборі громад донорами, вони, особливо зосереджено, вивчають рівень їх цифровізації, наявність електронного документообігу та впровадження програм, які зменшують кількість паперових документів та спрощують процес надання послуг.