02 листопада 2023 року виконуючий обов’язки селищного голови Олег Жирун за участю начальника відділу земельних ресурсів Валерія Рябокоровка та головного спеціаліста відділу земельних ресурсів Оксани Карабаджак, провів робочу нараду з депутатами селищної ради, керівниками сільськогосподарських підприємств громади.
На нараді було розглянуто та обговорено наступні питання:
1. Розгляд вимог Рішення Ради національної безпеки і оборони України (введеного в дію Указом Президента України від 9 жовтня 2023 року №681/2023) «Про стан забезпечення продовольчої безпеки».
2. Визначення алгоритму дій для подальшої передачі в оренду не запитаних земельних часток (паїв) для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, які знаходяться за межами населеного пункту.
3. про проведення земельних торгів у формі електронних аукціонів для передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення комунальної власності у користування на умовах оренди для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.
Також у ході конструктивного діалогу обговорили багато нагальних питань, які виникають у сільськогосподарських підприємств в умовах повномасштабної агресії російської федерації.