Через широкомасштабну війну Росії проти України мільйони людей зараз вимушено покинули свої домівки. Оскільки ми знаходимось в області, котра перебуває в тилу, наш обов’язок – робити усе для найскорішого наближення перемоги України.
В Савранській територіальній громаді знайшли прихисток 551 вимушених переселенців (офіційно зареєструвалися), наразі в домогосподарствах нашої громади на постійній основі проживає 268 сімей. Переважна більшість тимчасово переміщених осіб проживає в домогосподарствах жителів нашої громади.
Працівники селищної ради роблять усе можливе, аби внутрішньо-переміщені особи (ВПО) отримали відповідну довідку, яка дозволить їм оформити державну допомогу.
Незважаючи на технічні перебої в роботі загальноукраїнської програми «Соціальна громада» в якій формуються довідки для ВПО, робота в нашому ЦНАПі, відділі соціального захисту населення та на віддалених робочих місцях в старостатах продовжується практично в цілодобовому режимі.
Просимо гостей нашої громади віднестися з розумінням до цієї проблеми, адже досить часто видача однієї довідки займає до 2 годин та більше.
Наголошуємо, що Уряд ухвалив рішення, яким внесено зміни до Порядку надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам. Відповідно до цих змін термін звернення за отриманням допомоги на проживання з березня 2022 року продовжено. Якщо раніше було передбачено, що з березня допомогу на проживання отримають переселенці, які звернулись за її отриманням до 14 квітня, то тепер цей строк ПОДОВЖЕНО до 30 квітня 2022 року включно.
Запевняємо, що працівники селищної ради роблять усе можливе, аби люди, які потребують допомоги, отримали її, не дивлячись на технічні складнощі.