За традицією, 19 грудня Святий Миколай залишає чемним дітям подарунки під подушками. Цього дня їм дарується особливе печиво – миколайчики.
У незалежній Україні образ Святого Миколая і традиції, дедалі більше шанується проявом турботи про нужденних – доброчинні заходи у світських благодійних проектах.
За сприяння Савранської селищної ради починаючи з 19 грудня на базі Північного центру професійної освіти працює Канцелярія та Трапезна Святого Миколая. Дітки з усієї громади мали змогу прийняти участь у цікавій святковій програмі та різноманітних майстер класах. Своїми руками вони малювали малюнки для наших захисників, створювали новорічні прикраси, розмальовували печиво та писали листівки з побажаннями Святому Миколаю.
Діток пільгових категорій: дітей сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, дітей з особливими потребами, дітей учасників бойових дій, дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах безкоштовно пригощали смаколиками, які було виготовлено майстрами Північного центру професійної освіти з продуктів харчування, які надали:
• ООО «Копійка – центр» головний директор Д.Д.;
• ТОВ Торговий дім «Савранський хліб» директор Лозовий І.С.;
• Власник мережі магазинів «Примєра» Чемеринський О.А.;
• Жителі нашої громади Василик С.М. та Гіжинський В.С.
Дякуємо всім хто допоміг створити незабутні враження та чудовий настрій найменшим жителям нашої громади.
Всього у святковій програмі прийняли участь понад 300 дітей нашої громади.