Тепер у постанові згадується портал «Дія». Військовозобовʼязані зможуть передавати про себе дані територіальним центрам комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) через цей портал, зокрема під час зміни місця проживання.
Також військовий облік набуде різних видів: персонально-якісний, персонально-первинний та персональний. Персонально-якісний облік вестимуть ТЦК та СП, персонально-первинний — органи місцевої влади, а персональний — підприємства, установи, державні органи, навчальні заклади, де працює або навчається військовозобовʼязаний.
Крім цього, військовий облік поділять на загальний та спеціальний. У загальному обліку будуть ті військовозобовʼязані, які не мають броні, а в спеціальному — ті, які мають бронь. На військовий облік також почнуть брати з 16 років (раніше було з 17).
Що стосується жінок, то на військовий облік мають стати лише ті, хто має медичну або фармацевтичну спеціальність. Усі інші можуть зробити це лише за бажанням.
Також керівники державних органів, підприємств та організацій матимуть право вручати повістки до ТЦК та СП військовозобов'язаним, які у них працюють.