В січні 2023 року до Савранської селищної ради надійшла гуманітарна допомога від гуманітарного штабу Подільської РВА у вигляді продуктів харчування для формування спільних продуктових наборів та наборів для ВПО. За сприяння працівників КУ «Центр надання соціальних послуг», відділу освіти, молоді та спорту, КЗ «Центр культури, дозвілля і туризму», працівників з благоустрою селищної ради, сформовано 484 спільних продуктових набори та 1115 продуктових наборів для ВПО.

За рішенням гуманітарного штабу, спільні продуктові набори вирішено видати сім’ям мобілізованих жителів громади та сім’ям загиблих військовослужбовців в розрахунку один продуктовий набір на сім’ю.
Відділом соціального захисту населення, спільно з старостами громади, уточнено та сформовано списки мобілізованих жителів громади та сімей загиблих військовослужбовців та списки внутрішньо переміщених осіб, які проживають на території громади, Крім того, жителі громади, зазначених категорій, які ще не звернулись по допомогу, можуть це зробити, звернувшись до відділу соціального захисту з заявою про отримання продуктового набору.
Враховуючи те, що продуктові набори сім’ям ВПО видавали ще в листопаді 2022 року, рішенням гуманітарного штабу вирішено видати продуктові набори сім’ям ВПО за грудень 2022 року, січень та лютий 2023 року у кількості по одному набору в місяць на сім'ю.
Видача спільних продуктових наборів та продуктових наборів для ВПО проводиться в пункті видачі гуманітарної допомоги в КЗ «Центр культури, дозвілля і туризму» за адресою: смт. Саврань, вул. Соборна, 32 з 09:00 до 16:00, обідня перерва з 12:00 до 13:00 (для жителів смт.Саврань та с.Осички). Жителі старостатинських округів, з приводу видачі продуктових наборів, можуть звернутись до старостатів.