Савранська селищна рада нагадує, що з 01.01.2023 року розпочалась кампанія декларування громадянами доходів, отриманих фізичними особами протягом 2022 року, які є одноосібниками та одноосібно обробляли у минулому 2022 році земельні частки (паї) для вирощування сільськогосподарської продукції.

Відповідно до норм розділу ІV Податкового кодексу України, податкові декларації про майновий стан і доходи необхідно подавати громадянам, які одноосібно обробляють власні земельні частки (паї) та отримують доходи.
Декларація за 2022 рік подається до відповідного територіального органу державної податкової служби в термін до 01 травня 2023 року Останній день – 30.04.2023 року. Доходи від вирощеної сільськогосподарської продукції на власних земельних частках (паїв) та доходи від надання власних земельних часток (паїв) в оренду іншій фізичній особі, підлягають декларуванню та сплати податків.
Звертаємо Вашу увагу, що для зручності платників та спрощення процедури декларування доходів громадян, на офіційному вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua у розділі «ЕК для громадян» працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи». За допомогою цього сервісу кожен одноосібник має можливість заповнити та надіслати її до контролюючого територіального органу державної податкової служби в електронному вигляді.