З настанням літнього періоду відбувається найбільша кількість пожеж. І в цьому винні безвідповідальні, бездумні дії та вчинки людей.
Не дивлячись на заборону спалювання сухої трави, люди вперто продовжують таке «господарювання» на сільськогосподарських ділянках, пустирях, вздовж доріг, просто перебуваючи на відпочинку в лісі.
Нещодавно сталася масштабна пожежа в нашій громаді на території Дубинівського старостинського округу.
Дякуючи за оперативність рятувальникам З4-ї ДПРЧ 4-го ДПРЗ ГУ ДСНС України в Одеській області, працівникам місцевої пожежної команди Дубинівського старостинського округу та працівникам Слюсаровського лісництва, пожежу вдалося загасити.
В час війни ми ще досі маємо людей, які палять траву. Мабуть, вони не до кінця усвідомили, що Україні достатньо пожеж від авіаударів та бомб російських окупантів. Тому ще раз звертаємо увагу - перестаньте палити траву! Хто хоче палити, той нехай йде на фронт і палить ворога.
Рятувальники вкотре наголошують, що спалювання сухої трави, чагарників, сміття та іншої рослинності заборонене, а також карається законом у вигляді штрафу: для громадян від 3000 до 6000 тисяч гривень, а для посадових осіб від 15 000 до 21 000 тисячі.
В умовах воєнного часу відповідальність за спалення сухостою збільшуватиметься. Адже умисний підпал з метою нанесення збитків можуть прирівнювати до диверсійної діяльності.
ШАНОВНІ ЖИТЕЛІ ТА ГОСТІ НАШОЇ ГРОМАДИ! Перед тим як виникне бажання підпалити суху траву чи сміття подумайте, що ви залишаєте нашим нащадкам. Пам’ятайте, що лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки застереже від трагічних наслідків та матеріальних збитків.
Будьте свідомими! З турботою про довкілля та здоров'я кожного із нас.