Згідно з положенням про Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України, затвердженим Указом Президента України від 4 березня 2021 року, він є консультативно-дорадчим органом, серед основних завдань якого, зокрема, сприяння ефективному завершенню реформи місцевого самоврядування та налагодженню ефективної взаємодії державних органів, а також моніторинг суспільно-політичних і соціально-економічних процесів, що відбуваються в державі на регіональному та місцевому рівнях.
✅До Палати місцевих влад Конгресу входять голови районних (районних у містах) державних адміністрацій, голови районних рад, міські, селищні, сільські голови, члени делегацій України в Конгресі місцевих і регіональних влад Ради Європи, які входять до складу Палати місцевих влад названого Конгресу.
✅Начальник Подільської районної військової адміністрації Михайло ЛАЗАРЕНКО очолив делегацію представників органів влади та місцевого самоврядування від Подільського району, які взяли участь у заході в режимі відеоконференції.
✅З вступним словом до учасників Конгресу звернувся Президент України Володимир ЗЕЛЕНСЬКИЙ. Також, відбулись виступи Керівника Офісу Президента Андрія ЄРМАКА, Прем’єр-міністра України Дениса ШМИГАЛЯ, Голови Верховної Ради України Руслана СТЕФАНЧУКА.
✅Під час проведення засідання були розглянуті різноманітні питання, зокрема, безпекова та гуманітарна ситуація на тимчасово окупованих територіях та деокупованих територіях України, стан реалізації проектів з відбудови об’єктів інфраструктури у регіонах, постраждалих внаслідок російської агресії.
✅Крім того, ПРО ЗАХОДИ ІЗ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ГОТОВНОСТІ ОБ’ЄКТІВ КОМУНАЛЬНОЇ ТА ЕНЕРГЕТИЧНОЇ ІНФРАСТРУКТУРИ ДО РОБОТИ В ОСІННЬО-ЗИМОВИЙ ПЕРІОД 2023/2024 РОКУ У ОДЕСЬКІЙ ОБЛАСТІ
Доповів :
• КІПЕР Олег Олександрович
Начальник Одеської обласної військової адміністрації.