На виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 р. №710 «Про ефективне використання коштів» (зі змінами) надається обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, його очікуваної вартості та/або розміру бюджетного призначення.

Назва предмета закупівлі

Деревина дров’яна непромислового використання, ДК 021:2015 – 03410000-7 Деревина

Обґрунтування розміру бюджетного призначення

325000,00 грн. відповідно до розрахунку та рішення Савранської селищної ради Одеської області від 23.12.2022 року №2080-VIII «Про селищний бюджет на 2023 рік»

Обґрунтування технічних та якісних характеристик закупівлі

Обсяги визначено відповідно до очікуваної потреби, обрахованої Замовником на основі фактичного використання деревини у попередньому році та обсягу фінансування. Технічні та якісні характеристики предмета закупівлі визначені з урахуванням загальноприйнятих норм і стандартів для зазначеного предмета закупівлі.

Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі

Визначається з урахуванням положень Примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, затвердженої наказом Уповноваженого органу від 18.02.2020 № 275. Для визначення очікуваної вартості використовували формулу середнього арифметичного значення. Розрахунок очікуваної вартості товарів проводиться методом порівняння ринкових цін, зокрема шляхом моніторингу цінових пропозицій учасників на ринку деревини по Одеській області. Розрахунок очікуваної вартості ціни за одиницю, розраховано як середньоарифметичне значення масиву отриманих даних.

Основними джерелами інформації для визначення очікуваної вартості брали до уваги:

1. Інтернет ресурси.

2. Система Prozorro зробила відкритим доступ до публічних закупівель, що дозволяє аналізувати реальні угоди купівлі-продажу інших Замовників.

3. Відповіді на запити цінових пропозицій потенційних учасників.

Для визначення очікуваної вартості використовували формулу середнього арифметичного значення.