15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та річниця виведення радянських військ з Афганістану.
З цієї нагоди, сьогодні, в Савранській публічній бібліотеці відбувся захід - година спілкування приурочена до 35-ї річниці виведення військ з Афганістану.
В заході взяли участь заступник селищного голови Олександр Лавренюк, начальник відділу соціального захисту населення селищної ради Людмила Воробйова, учасники бойових дій на території інших держав та працівники Савранської публічної бібліотеки.
З кожним роком все далі і далі історія віддаляє нас від вогняних років афганської війни. Але час не підвладний викреслити з нашої пам’яті героїчні подвиги, приклади мужності і вірності військовому обов’язку, які продемонстрували тисячі відданих синів України.
Саме пам'ять про страшні події афганської війни збирає щороку в лютому воїнів-інтернаціоналістів.
Ми вдячні учасникам бойових дій за мужність і патріотизм, за стійкість та витримку. Адже для нас важливо пам’ятати про всі історичні віхи і робити висновки. Мирне небо, щасливе майбутнє – ось ті життєві орієнтири, до яких ми повинні прагнути.