Сьогодні, 4 квітня 2024 року, за дорученням виконуючого обов’язки селищного голови Олега Жируна, заступник селищного голови Олександр Лавренюк провів засідання координаційної ради з питань соціального захисту малозабезпечених верств населення Савранської селищної ради (далі координаційна рада).
Розглянуто 22 заяв мешканців Савранської селищної територіальної громади щодо надання їм адресної грошової допомоги на лікування (в т. ч. чотири заяви від поранених військовослужбовців) та 2 заяви - на поховання.
Координаційною радою прийнято рішення про виділення з місцевого бюджету, згідно Програми соціального захисту населення та соціальної підтримки громадян Савранської селищної територіальної громади на 2022-2024 роки 88,6 тис. грн. для надання матеріальної допомоги на лікування (в т. ч. 70,0 тис пораненим військовослужбовцям) та 10 тис. грн. – ВПО.
Крім того прийнято рішення про відмову в призначенні матеріальної допомоги на лікування відповідно до п. 2,1 Додатку до Програми, затвердженої Рішенням сесії селищної ради від 28.02.2024 року №2555-VIII одному військовослужбовцю у зв’язку з тим, що його захворювання не пов’язане з участю у здійсненні заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку із військовою агресією російської федерації проти України, захисників і захисниць України та хворому, згідно п. 5.4 додатку 3 до Рішення сесії селищної ради від 28.09.2023 року №2333- VIII, а саме у зв’язку зі смертю хворого.
Рішення координаційної ради має рекомендаційний характер та буде розглянуто на найближчому засіданні виконавчого комітету селищної ради.