Нарада відбувалась за участю: начальника відділення Військової служби правопорядку м. Подільськ Південного територіального управління Військової служби правопорядку майора Павла Хоменка, начальника 6 відділу РТЦК та СП майора Мамедова Тахіра, начальника ВП Подільського РУП Кучугури Олександра, начальника Подільського районного управління поліції ГУНП полковника Олега Жуковського, керівника Любашівської окружної прокуратури Одеської області Бурлаки Ярослава, начальника Савранського підрозділу ДСНС майора Степанова Вадима, в.о. начальника Подільського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області Олександра Реки, заступника голови Подільської РВА Мегіса Вадима, начальника юридичного управління апарату Подільської РВА Курганського Сергія, головного державного інспектора відділу з питань праці Управління інспекційної діяльності в Одеській області Південного міжрегіонального управління Держпраці – Добровольської Людмили.

Виступаючи перед присутніми Михайло Дмитрович зазначив: «В період воєнного стану ми разом маємо працювати заради одного – нашої спільної перемоги та спокою наших громадян. Для цього ми повинні відповідально ставитись до своєї роботи, кожен в своєму напрямку».

Очільник району наголосив, що підтримка Збройних Сил України та їх сімей, соціально-незахищеного населення, освітян, медиків – пріоритет. Встановлення нової бруківки та ремонти доріг наразі більш ніж неактуальні.



Інформацію про «Прозорість та підзвітність» в Подільському районі, зокрема проведення публічних закупівель Савранською територіальною громадою та про ситуацію в громаді доповів заступник голови Подільської РВА Мегіс Вадим.

Про роботу закладів освіти Савранської територіальної громади станом на січень 2024 року доповів начальник юридичного управління апарату Подільської РВА Курганський Сергій.

Про проблемні питання щодо організації якісного та безпечного харчування дітей у закладах освіти Савранської територіальної громади інформував в.о. начальника Подільського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області Олександр Река.

Про зміни в трудовому законодавстві на період дії воєнного стану інформувала головний державний інспектор відділу з питань праці Управління інспекційної діяльності в Одеській області Південного міжрегіонального управління Держпраці Добровольська Людмила.

Начальник 6 відділу РТЦК та СП майор Мамедов Тахір довів інформацію про мобілізаційні процеси людських та транспортних ресурсів на території Савранської громади. Доповів, що всі завдання виконуються.

Начальник ВП Подільського РУП Кучугура Олександр довів інформацію щодо планів встановлення системи «Безпечна Савранина» в громаді. Також доповів про вжиття профілактичних заходів із запобігання вчинення правопорушень на території Савранщини.

Керівник Любашівської окружної прокуратури Одеської області Бурлака Ярослав довів інформацію щодо заходів боротьби зі злочинністю. Також зауважив на дотриманні правопорядку та антикорупційних заходах.
Кожен з учасників наради мав змогу висловити своє бачення з приводу вирішення проблемних питань, які стосуються покращення соціально-економічного стану громади.

По завершенні наради голова райдержадміністрації окреслив спільні завдання для правоохоронних органів разом з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування щодо забезпечення законності та правопорядку на території Подільського району.