На даний момент досягнення безпеки є найважливішою складовою загальної стратегії розвитку України, існування і розвитку української державності.
Нагальними залишаються внутрішні виклики та загрози національній безпеці у різних сферах життєдіяльності держави, зокрема й інформаційній.
Оприлюднення посадовими особами та представниками медіа, а також приватними особами відомостей, які розкривають плани, зміст та результати виробничої та іншої діяльності в інтересах забезпечення обороноздатності держави, а також місця розташування відповідних об'єктів, дає ворогу поштовх та привід для завдання ударів високоточною зброєю.
Розміщення у відкритому доступі відомостей з місць завдання ворожих ударів дає противнику змогу оцінити точність налаштувань ракет і дронів та скоригувати наступні удари з метою гарантованого ураження визначених цілей.
У зв'язку з викладеним, просимо утримуватися від поширення інформації, яка може бути використана ворогом для коригування обстрілів, дотримання «інформаційної тиші» під час дії режиму воєнного стану та недопущення публікації даних, які можуть прямо чи опосередковано зашкодити безпеці держави та її громадян.