За дорученням виконуючого обов’язки селищного голови Олега Жируна, 17 жовтня 2023 року, під керівництвом голови штабу, заступника селищного голови Олександра Лавренюка пройшло чергове засідання Гуманітарного штабу при Савранській селищній раді.
На засіданні гуманітарного штабу обговорили нагальні питання, які необхідно вирішити найближчим часом. Зокрема мова йшла про організації роботи гуманітарного штабу по забезпеченню продуктами харчування та товарами першої необхідності внутрішньо переміщених осіб із зони бойових дій, а також про посилення співпраці з донорськими організаціями.
Було обговорено та скоординовано механізми співпраці селищної ради та гуманітарного штабу відносно важливих питань життєдіяльності громади в умовах воєнного стану.
В ході обговорення заступником селищного голови було наголошено, що ми маємо пам’ятати, що у нас війна і ми повинні потурбуватись про кожного мешканця нашої громади та громадян які тимчасово проживають на території нашої громади, а також ми маємо забезпечити резерв продуктів харчування та предметів першої необхідності на випадок переміщення постраждалих громадян із зони бойових дій.
По усіх пунктах засідання досягнуто конструктивних рішень.
По завершенню наради було надано ряд рекомендацій та доручень.