Відділом соціального захисту населення Савранської селищної ради за листопад 2021р.

Прийнято від громадян та підготовлено на розгляд координаційній раді 14 заяв на отримання адресної допомоги малозабезпеченим верствам населення, яка надається відповідно рішення Савранської селищної ради № 179- VІІІ від 18.02.2021р.

Видано 1 посвідчення дитини з багатодітної сімї, продовжено строк дії посвідчень дітей з багатодітної сім’ї 1 дитині; внесено 1 запис про новонароджену дитину в посвідчення батьків багатодітної сім’ї;

Проведено актуалізацію бази багатодітних сімей 3 сімей з дітьми та наповнення бази і формування архіву особових справ багатодітних сімей ;

- надано інформацію для розміщення на сайті Савранської селищної ради «Про відзначення акції 16 днів проти насилля» права особи, що постраждала від торгівлі людьми.

Та у зв’язку із набранням чинності постанов Кабінету Міністрів України від 03.11.21р. №1144 та від 15.11.2021 року № 1184, якими внесено зміни до порядку призначення субсидій ( постанова КМУ від 21.10.1995р. № 848) «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» організовано ознайомлення старост і адміністраторів ЦНАП із змінами у порядку прийому та призначення субсидій, які внесені до чинного законодавства зазначеними постановами.

Проводилася робота щодо направлення на оздоровлення дітей з багатодітних і малозабезпечених сімей в оздоровчі комплекси «Трускавець» і «Пуща водиця» дитини – працівника агропромислового комплексу;

Проведено моніторинг роботи мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі.;

Проводиться збір інформації для узагальнення та надання звітності за липень 2021 року в Подільську РДА та ДССП Одеської ОДА.

Опрацьовано 24 пакети документів від громадянам похилого віку, осіб які перебувають в ОЖС для надання їм соціальних послуг, прийнятих від ЦНАПу та старост.   По всіх заявах прийнято позитивне рішення та передано їх до виконання в КУ «Центр надання соціальних послуг» Савранської селищної ради.

В програмному комплексі «Соціальна громада» перевірено та передано до Савранського відділу СЗН Подільської РДА 176 заяв, прийнятих ЦНАПом та старостами сіл від громадян на призначення всіх видів соціальних виплат, з них: 129 - допомог, 14 - пільг та 33 - субсидій.

Складено 1 акт обстеження матеріально-побутових умов проживання сімї для призначення різних видів соціальних виплат.

Отримано від Сектору поліцейської діяльності № 2 відділу поліції № 1 Подільського районного управління поліції в Одеській поліції 4 повідомлення про вчинення домашнього насильства, з них 2 - насильство над неповнолітньою дитиною. Відділом розглянуто зазначене повідомлення та направлено, з метою надання соціальних послуг постраждалим особам, до служби у справах дітей та до центру соціальних служб. Які провели з постраждалими індивідуальну роботу та надали психологічну підтримку і консультацію.

         Виплачено:

-шомісячні виплати на надання окремим категоріям громадян з оплати послуг зв’язку 34 особам на суму 1.1 тис. грн.;

- щомісячну компенсацію фізичним особам, які надають соціальні послуги 217 особам на суму 51 тис. грн.

-компенсацію фізичним особам які надають соціальні послуги на непрофесійній основі – 18 особам на суму 23,3 тис.грн.;

-щомісячну матеріальну допомогу за рішенням координаційної ради на лікування - 9 особам на суму 13 тис.грн. та на поховання -2 особам на суму 15 тис.грн.

-проведено розподілом кошти до КУ «Центр надання соціальних послуг» на суму 699,4тис. грн.

Протягом місяця відділом підготовлено «Програму соціального захисту та соціальної підтримки громадян Савранської селищної територіальної громади на 2022-2024 р.р.р», яку у грудні буде подано на розгляд сесії Савранської селищної ради .

З метою забезпечення якісної взаємодії між відділом соціального захисту населення Савранської селищної ради та Радою Ветеранів Савранської селищної ради стосовно соціального захисту веренанів громади підписано угоду про співпрацю між відділом і Радою Ветеранів.

Проводиться збір інформації для узагальнення та надання звітності за листопад 2021 року в Подільську РДА та ДССП Одеської ОДА.

 

Відділ соціального захисту населення Савранської селищної ради