Згідно Закону України «Про публічні закупівлі», уповноважена особа (особи) - службова (посадова) чи інша особа, яка є працівником замовника і визначена відповідальною за організацію та проведення процедур закупівлі/спрощених закупівель згідно з Законом, на підставі власного розпорядчого рішення замовника або трудового договору (контракту).

Для здійснення функцій, визначених ч. 10 ст. 11 Закону уповноважена особа має підтвердити свій рівень володіння необхідними (базовими) знаннями у сфері публічних закупівель шляхом проходження на веб-порталі Уповноваженого органу безкоштовного тестування. У листі від 21.12.2019 р. № 3304-04/55553-06 Мінекономіки наголошено, що пройти таке тестування уповноважені особи замовників мають до остаточного переходу на нову    форму організації і проведення закупівель — тобто до 01.01.2022 р.

Уповноваженій особі, яка склала тест, надається доступ в ЕСЗ (електронній системі закупівель) здійснювати організацію та проведення публічних закупівель. Відповідно, з 1 січня 2022 року уповноважена особа, яка не пройшла тестування, не може виконувати функції з організації та проведення закупівель. Результати тестування уповноважених осіб зберігаються в електронному вигляді.

З метою забезпечення безперебійного процесу закупівельної діяльності Савранської селищної ра ди, уповноважені особи ради успішно пройшли тестування на веб-порталі Уповноваженого органу та отримали відповідні сертифікати.

Відділ перспективного розвитку

та закупівель Савранської селищної ради  

Конюченко      Павленко 1