9 лютого 2022 року відбулась службова нарада з керівництвом Подільської районної державної адміністрації, головами міських, сільських селищних рад, керівниками закладів охорони здоров’я району, членами штабу з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру на території Подільського району Одеської області, пов’язаної з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Членами комплексної моніторингової групи було надано практичні поради щодо вдосконалення процесів вакцинації, маршрутів руху пацієнтів, зберігання вакцин тощо.

Водночас з питаннями вакцинації від COVID-19, велику увагу було приділено вирішенню проблематики з вакцинації дітей від поліомієліту, організації відповідної роз’яснювальної роботи серед місцевого населення.

На нараді було підкреслено, що посадовим особам органів влади, місцевого самоврядування, медичному персоналу необхідно активізувати роз’яснювальну роботу з жителями, залучивши до її проведення можливості ЗМІ, лідерів громадської думки, представників духовенства. Ця робота повинна бути щоденною, кропіткою та цілеспрямованою.