Соціальна сфера охоплює широку палітру соціального простору та є значною і вагомою в життєдіяльності кожної громади. У зв’язку з численними проблемами та змінами, які відбулися в громаді Михайло Дмитрович опікується та приділяє максимум уваги всім громадам, які потребують підтримки та допомоги.

Було опрацьовано ряд питань: освіти, культури, роботи служби у справах дітей, гуманітарного штабу. З нагальних питань до заступника голови Павла Прачука звернулись жителі села Осички. Павло Володимирович запевнив, що спільними зусиллями та за підтримки депутатського корпусу буде знайдено шлях до вирішення даного питання.
На завершення роботи всі проблемні питання були озвучені ініціативній групі депутатів Савранської громади та безпосередньому керівнику – виконуючому обов’язки голови Савранської селищної ради Євгенію Населенко. Він запропонував робочій групі більш активно долучитися до аналізу роботи даної сфери, що дасть можливість не лише вирішити нагальні питання, а й окреслити плани подальшого розвитку громади на майбутнє.