Учасники заходу, на виконання Указу Президента України № 143 від 16 березня 2022 року, о 09:00 долучилися до проведення загальнонаціональної хвилини мовчання за співвітчизниками, загиблими внаслідок збройної агресії рф проти України.

Михайло Лазаренко довів обстановку, яка склалась в Україні, в області та в районі. Начальники відділів та окремі спеціалісти доповідали про підсумки виконання завдань за минулий тиждень та плани робіт на поточний.

Про результати перевірки Савранської селищної ради доповідала Добрянська Наталія – начальник відділу освіти, охорони здоров’я, культури та спорту районної державної адміністрації.

Слід зазначити, що в ході комісійної роботи у громаді було виявлено ряд суттєвих недоліків з різних сфер життєдіяльності, тому Михайло Лазаренко суворо наголосив на негайному їх усуненні та заслухав план дій керівництва селищної ради, вніс свої корективи.

Співдоповідали з цього питання:

Прачук Павло – заступник голови РВА;

Бочарова Ірина – начальник служби у справах дітей РВА;

Шаповал Сергій – начальник фінансового відділу РВА;

Димкова Наталія – представник територіального органу Держпродспоживслужби;

Населенко Євген – виконуючий обов’язки селищного голови, секретар Савранської селищної ради Подільського району;

Лісниченко Вадим – перший заступник голови Савранської селищної ради;

Тімановська Інна – начальник відділу освіти, молоді та спорту Савранської селищної ради.

Крім того, начальник відділу освіти, охорони здоров’я, культури та спорту Наталія Добрянська довела інформацію про результати перевірки Слобідської селищної ради. Начальником РВА було проведено розбір причин виникнення зауважень та поставлено завдання посадовцям щодо їх невідкладного усунення.

Співдоповідали по даному питанню:

Прачук Павло – заступник голови РВА;

Шаповал Сергій – начальник фінансового відділу РВА;

Димкова Наталія – представник територіального органу Держпродспоживслужби;

Доцуленко Віктор – Слобідський селищний голова;

Решітко Наталія – начальник відділу освіти, молоді,спорту, культури, туризму та охорони здоров’я Слобідської селищної ради.

Оперативну інформацію про хід бойових дій на території України, втрати окупантів та стан справ в Подільському гарнізоні довів присутнім Мартинюк Євгеній – начальник відділу з питань цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Подільської РВА.

Про стан проведення весняно-польових робіт в сільгосппідприємствах Подільського району поінформувала присутніх Вдовиченко Наталія – начальник відділу агропромислового розвитку адміністрації.

Зі звітом архівного відділу Подільської районної державної адміністрації «Про виконання Плану розвитку архівної справи в Подільському районі за І квартал 2023 року у порівнянні з І кварталом 2022 року» виступила Чорна Тетяна – начальник архівного відділу адміністрації.

Про діяльність Гуманітарного штабу Подільської районної державної (військової) адміністрації розповів Шаповал Сергій – начальник фінансового відділу РВА.

З інформацією про стан виконання доручення начальника Подільської районної військової адміністрації по дотриманню вимог розміщення та популяризації державної символіки органами місцевого самоврядування Подільського району виступила Іванова Наталія – головний спеціаліст з питань взаємодії з органами місцевого самоврядування РВА.

Крім того, перший заступник начальника Подільської РВА Оксана Лобода розповіла про продовження формування підрозділів «Гвардії наступу» та довела алгоритм дій бажаючих поповнити ряди цих бригад.

Михайло Лазаренко акцентував увагу присутніх на необхідності якісного облаштування шкіл, бібліотек, Будинків культури, доручив доукомплектувати всі об’єкти патріотичною наочною документацією та державною символікою, визначив завдання щодо дотримання всіх встановлених законодавством норм при організації гарячого харчування дітей у навчально-виховних закладах, а також підкреслив важливість якісного, своєчасного та ефективного розгляду звернень громадян, особливо членів сімей військовослужбовців.