8 травня 2023 року в День пам’яті та примирення, щоб віддати шану нашим землякам, що полягли у нерівній боротьбі з нацистами, в центральному парку селища Саврань відбувся тематичний захід присвячений Дню пам’яті та примирення та церемонія покладання квітів.
У заході взяли участь виконуючий обов’язки селищного голови Євген Населенко, перший заступник селищного голови Вадим Лісниченко, депутати селищної ради, працівники установ, організацій та жителі громади.
На жаль, другий рік поспіль ми відзначаємо цю пам'ятну дату в умовах повномасштабної військової агресії росії, яка зазіхає на найсвятішу землю України, на її незалежність і територіальну цілісність, на саме існування українців.
Ми всі пам'ятаємо про героїчні подвиги наших батьків і дідів, ми пам'ятаємо, яким страшним лихом для українців була Друга світова війна.
Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих воїнів , які загинули у Другій світовій війні та теперішніх героїв, цивільних, дітей, що загинули від рук російських окупантів.
Вічна пам'ять загиблим! Низький уклін нашим захисникам та всім, хто щоденно наближає нас до перемоги України!
Хай мир, добро, любов і злагода панують на нашій рідній землі та в кожній домівці!
Слава нашим захисникам всіх поколінь!
Слава Україні!