Допомагати батькам по господарству - неписаний обов’язок кожної дитини. Та, нажаль, у світі є країни, де маленькі дітлахи змушені тяжко працювати для того, щоб їхня сім’я просто змогла вижити.

Сьогодні проблема дитячої праці має світові масштаби через економічні, соціальні та історичні причини. У багатьох країнах світу дитяча праця вважається незаконною. Мільйони хлопчиків та дівчаток ще з раннього дитинства працюють, що позбавляє їх можливості отримати освіту, відпочивати, оздоровлюватися, порушує їх основні свободи і права. Крім того, більшість з них стають жертвами найгірших форм дитячої праці, таких як робота в небезпечних умовах, рабство, інші форми примусової праці, стають учасниками протиправної діяльності, наприклад, торгівлі наркотиками, проституції, задіяні у військових конфліктах.
Сьогодні, 7 червня 2023 року, перший заступник селищного голови Вадим Лісниченко, директор Північного центру професійної освіти Ярослава Жирун, начальник служби у справах дітей селищної ради Олена Бевзюк, заступник начальника сектору поліцейської діяльності № 2 відділу поліції № 1 Подільського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Одеській області Олексій Вдовиченко та інспектор СЮП Подільського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Одеській області Анна Кудря взяли участь у спільному тематичному заході до Всесвітнього дня боротьби з дитячою працею, який провів головний державний інспектор Південного Міжрегіонального управління Державної служби з питань праці України Олександр Гонтар для студентів Північного центру професійної освіти та учнів Савранського ліцею.
Головний державний інспектор Південного Міжрегіонального управління Державної служби з питань праці України розповів дітям про права неповнолітніх на працю; вік, з якого допускається прийняття на роботу неповнолітніх; тривалість робочого дня; право на щорічну основну відпустку неповнолітніх; охорона праці неповнолітніх та шкідливі умови праці.
Також, учні та студенти ознайомились із правовими поняттями, зокрема зі змістом статей Конвенції про права дитини та Конституції України щодо права дітей на працю, навчання та відпочинок.
Під час заходу діти отримали вичерпні відповіді на поставлені питання.