Сьогодні, 9 листопада 2023 року, працівники відділу соціального захисту населення селищної ради взяли участь в нараді, яка була організована Міністерством соціальної політики України в онлайн-форматі.
В ході наради було обговорено практичні питання реалізації «Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті на фінансову підтримку громадських об’єднань для надання соціальних послуг особам з інвалідністю», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 січня 2023 року.
Зазначений порядок визначає механізм використання коштів, передбачених у державному бюджеті за програмою „Соціальний захист осіб з інвалідністю” за напрямом - фінансова підтримка громадських об’єднань для надання соціальних послуг особам з інвалідністю. Одержувачами бюджетних коштів є громадські об’єднання осіб з інвалідністю або їх місцеві (обласні) осередки (відокремлені підрозділи).
Особлива увага була приділення питанням в частині внесення даних про громадські організації, які надають послуги до Реєстру надавачів та отримувачів соціальних послуг, а також прийняття рішення про надання соціальних послуг відділами соціального захисту населення.