Савранською селищною радою проведено перше засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення. У складі – керівники структурних підрозділів селищної ради.

В умовах війни створення такого центру дасть можливість швидко та оперативно приймати рішення, реагувати на певні ситуації і виклики, а також налагодити чітку та дієву систему допомоги громадянам, які опинилися у скрутних життєвих обставинах, зумовлених війною. Початок нашої роботи у такому форматі спрямований передусім на підтримку цивільного населення, що є важливим аспектом у ситуаціях конфліктів, природних катастроф, гуманітарних криз та інших надзвичайних ситуацій. Орган має бути максимально адаптований до реальних потреб сьогодення», – наголосив заступник селищного голови.
Особливо актуальним усе це є в умовах сьогодення, коли ми повсякчас мусимо оперативно реагувати на виклики, пов’язані з бойовими діями у низці регіонів нашої країни, вчасно та у повному обсязі реагувати на екологічні катастрофи, спричинені діями держави-терориста.
Учасники засідання обговорили проблемні питання внутрішньо переміщених осіб, які тимчасово проживають на території громади, стан надання гуманітарної допомоги, заходи оперативного реагування на забезпечення потреб цивільного населення та його соціально-психологічну підтримку.
Серед основних завдань центру:
• організація збору та обробка інформації щодо нагальних потреб та проблемних питань постраждалого населення;
• збір та узагальнення інформації щодо спроможності територіальної громади у вирішенні проблем постраждалого населення;
• підготовка пропозицій щодо вирішення проблемних питань постраждалого населення, у тому числі пропозицій до відповідних цільових програм.