Сьогодні спеціалісти Савранського відділу Подільської філії Одеського обласного центру зайнятості разом з фахівцями Управління інспекційної діяльності в Одеській області Південного міжрегіонального управління Держпраці провели навчання для роботодавців та представників Савранської громади.
У заході взяли участь начальник Савранського відділу Подільської філії Одеського обласного центру зайнятості Наталія Цибулько, головний державний інспектор відділу з питань безпеки праці Управління інспекційної діяльності в Одеській області Південного міжрегіонального управління Держпраці Вікторія Михайлюк, головний державний інспектор відділу з питань праці Управління інспекційної діяльності в Одеській області Південного міжрегіонального управління Держпраці Людмила Добровольська, роботодавці та представники громади.
Під час навчання фахівці детально розглянули різні аспекти активних програм зайнятості, фінансову підтримку для роботодавців у вигляді компенсаційних виплат. Особлива увага приділялася професійному навчанню та підвищенню кваліфікації за рахунок ваучера.
Одним з ключових аспектів обговорення були можливості працевлаштування безробітних на нові робочі місця з компенсацією роботодавцям витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування. Ця програма сприяє зниженню ризиків для бізнесу та стимулює працевлаштування нових працівників.
Крім того, розглянуто грантові можливості, які можуть бути доступні для фізичних осіб та роботодавців, для створення або розвитку власного бізнесу. Гранти можуть стати важливим джерелом фінансування для стартапів та розвитку малих підприємств.
Вікторія Олександрівна звернула увагу присутніх на основних напрямках роботи з охорони праці.
Людмила Володимирівна ознайомила присутніх з нововведеннями в законодавстві щодо організацію трудових відносин.
Зусилля, спрямовані на підтримку зайнятості та розвиток бізнесу в місцевих громадах, грають важливу роль у створенні стабільного та процвітаючого соціально-економічного середовища. Ініціативи, які були представлені під час навчання для роботодавців у Савранській громаді, є лише частиною широкого спектру заходів, спрямованих на підтримку зайнятості та розвиток бізнесу на регіональному рівні.