25 лютого 2022 року об 11 годині в приміщені Неділківського будинку культури за адресою: с. Неділкове, вул.. Миколи Подоляна,94 відбудеться звіт старости Неділківського старостинського округу Марії Погорецької.

Запрошуємо мешканців старостату!

 

 ЗВІТ

про роботу старости Неділківського старостату

 Звітую про роботу за 2021 рік

Керуючись Конституцією та законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, Регламентом Савранської селищної ради, Положенням про старосту та іншими нормативно-правовими актами, що визначають порядок діяльності старости та його взаємовідносинами з громадою, звітую про роботу старости Неділківського старостинського округу за 2021рік.

Площа населеного пункту с.Неділкове  –  584,56 га,  с. Струтинка– 121,20 га,  в населених пунктах нараховується 315 дворів із них: с.Неділкове -254 двора, с.Струтинка -61двір.

Всього на території сіл, станом на 01.01.2022 року проживає  616  жителів .

На протязі 2021 року народилося – 9 дітей, померло –  8 осіб.

На території села проживають:

  • 13 багатодітніх сімей, в яких виховується 54 дитини;
  • 1 дитина-сирота під опікою;
  • 9 учасників АТО;
  • 111 дітей ( у віці 0-17 років);
  • 337 осіб працездатного віку (18-59 років);
  • 168 осіб у віці 60 років і старше.

На території села Неділкове функціонують:

  • Неділківський НВК;
  • ФАП;
  • Будинок культури ( з вересня місяця закритий у зв’язку з відсутністю працівника);
  • 12 фермерських господарств, в обробітку яких знаходиться 510,25 га;
  • 3 сільгосппідприємства (ПСП «Колос України», ТОВ СЗПТ, ТОВ АПК «Саврань»), в обробітку яких перебуває 1156,82 га;
  • односібно обробляється – 752,58 га сільськогосподарських земель.

Жителів села обслуговують три приватних магазини та пересувне поштове відділення зв’язку Укрпошта.   

Згідно покладених на мене повноважень та керуючись ПОЛОЖЕННЯМ про старосту Савранської селищної ради беру участь у засіданнях виконавчого комітету селищної ради. Виконую доручення селищної ради, її виконавчого комітету, селищного голови, інформую їх про виконання доручень.  Беру участь в навчаннях , організованих виконавчим комітетом  Савранської селищної ради.

Прийом громадян  проводжу  по місцю роботи в межах робочого  часу  та  за місцем  проживання жителів села. Здійснюю моніторинг стану дотримання їхніх прав і законних інтересів у сфері соціального-захисту, культури, освіти, фізичної культури та спорту, житлово-комунального господарства, реалізації ними права на працю та медичну допомогу.       Надаються пропозиції щодо, ремонту доріг комунальної  власності,   благоустрою села, використання громадських пасовищ. Надається  допомога жителям громади щодо  переадресації  заяв різного характеру, пропозицій, інформацій посадовим особам селищної ради та її виконавчого комітету.      

Згідно правил благоустрою населених пунктів :   

 - проводиться  впорядкування  дворів домогосподарств  жителями сіл, приватних магазинів, установ та підприємств  з прилеглими  до них  територіями.   

Здійснюється моніторинг за дотриманням на території сіл   громадського порядку.

За звітний період  на території  старостату  проведено наступні роботи:

  • - благоустрій території біля пам’ятника  загиблим односельчанам під час ВВв, побілені дерева, приведені в належний стан клумби та квітники;
  • - Робітником з благоустрою та працівниками старостату   упорядковано  два  кладовища,
  • - благоустрій села. 
  • - На протязі року придорожні смуги, кладовище, територія біля пам’ятника, будинку культури та дитячий майданчик підтримувалися в належному стані. Дооблаштовано інвентарем дитячий спортивний майданчик (4 одиниці –   тенісний стіл, гойдалка для малюків, канатна піраміда, колода).

За підтримки та безпосередньої участі  депутата селищної ради Коровенка В.В. було проведено підгортання сміттєзвалища  в с.Струтинка та ліквідовані два несанкціоновані сміттєзвалища, вивезено сміття з кладовища                    с. Неділкове, проведено частковий ямковий ремонт та грейдерування  дороги Саврань- Неділкове, а також прибирання намулу з проїзної частини доріг на території населених пунктів старостату  після літніх зливових дощів.

Активну участь в благоустрої наших сіл завжди приймає житель села Неділкове Оросі  Ігор, який також розгортав вулиці від намулу, а в зимовий період – від снігу. Ще хочу подякувати нашому односельчанину Новаковському Сергію за вивезення сміття з кладовища села Неділкове на сміттєзвалище.

За звітний період : на особистому прийомі побувало 296 громадян, із них:

- 69 звернення із земельних питань,

- видано довідок різного характеру -201, 

- оформлено субсидії   – 46 справ,

  • - оформлено допомогу малозабезпеченим сім’ям  – 38 справ,
  • - по догляду на непрофесійній основі – 1 справа,
  • - допомоги при народженні дитини – 9 справ ,
  • - допомогу на дітей під опікою 1 справа, допомогу на дітей одиноким матерям – 18 справ,
  • - складено 8 актів обстежень матеріально-побутових умов проживання,
  • - надано - 26 послуг з нотаріальних дій та
  • - 45 послуг прирівняних до нотаріальних дій.

Землевпорядником, для своєчасного надходження  податків до бюджету селищної ради, проведено роз’яснювальну роботу щодо вчасної подачі декларацій одноосібниками, оновлено та сформовано списки для нарахування  земельного  податку  на  2021  рік на території сіл та підготовлено списки для нарахування податку на 2022 рік.

Прийнято та переадресовано до селищної ради  27 заяв щодо земельних питань ( надання земельної ділянки, затвердження  проектів землеустрою тощо), надаються роз’яснення та допомога в  вирішенні спірних земельних питань в межах населених пунктів.

Ведеться облік військовозобовязаних, здійснюється оповіщення військовозобовязаних, складаються списки юнаків для прописки до призивної дільниці, ведеться облік учасників АТО та бойових дій та прирівняних до них.

 Ведеться облік всіх пільгових категорій, які проживають на території старостату, подаються документи осіб пільгових категорій в відділ  соціального захисту населення для надання компенсацій на придбання твердого палива та скрапленого газу.

Не допускаю на території  громади дій чи бездіяльності, які можуть зашкодити інтересам територіальної громади та держави. Дотримуюся правил службової етики, встановлених законодавчими актами України, актами селищної ради.

Працюю для покращення умов життя та побуту  населення громади.

Староста Неділківського

 старостинського округу                                    Марія  Погорецька