До уваги виробників та реалізаторів харчових продуктів!
Кабінет Міністрів України в січні 2022 року встановив торговельну націнку на рівні не вище 10% для таких «соціальних» товарів: гречаної крупи, цукру-піску, пшеничного борошна вищого ґатунку, макаронних виробів українського виробництва, пастеризованого молока жирністю 2,5% (у плівці), соняшникової олії, курячих яєць категорії С1, птиці (куряча тушка), вершкового масла жирністю 72,5%.
Підприємці, які реалізовують соціально значущі продукти харчування з обмеженою урядом 10%-ю торгівельною націнкою, не повинні завищувати ціни на них понад дозволений рівень.
«За часів, коли вся країна згуртувалася для протидії військовій агресії, підвищення цін на хліб та інші продукти є неприпустимим. Звертаємо увагу, що ціни на продукти харчування мають залишатися на рівні цін, встановлених на 23 лютого 2022 року», – зазначено на сайті відомства.
Савранський відділ Головного управління Держпродспоживслужби просить громадян повідомляти про випадки завищення цін на продукти харчування з 08.00 год до 16.30 год за телефоном: (04865)3-18-59