Шановна громадо, 8–9 травня Україна на державному рівні відзначатиме День пам’яті та примирення і перемогу над нацизмом у Другій світовій війні. Минає 77 років з того часу, коли закінчилась Друга світова війна 1939-1945 років. Та страшна війна, у якій загинуло від 50 до 85 мільйонів людей, стала найбільш кривавою і жорстокою в історії людства.

У ці травневі дні ми вшановуємо пам’ять загиблих в роки війни українців: і тих хто воював проти нацизму зі зброєю в руках, і цивільних громадян, життя яких обірвалося в роки воєнного лихоліття. Ми низько вклоняємося і віддаємо данину шани ветеранам Другої світової війни і тим, хто постраждав від нацизму: дітям війни, колишнім військовополоненим та в’язням концтаборів, усім, хто пережив нацизм.

Під час Другої світової війни на території України відбулися ключові битви за визволення Європи від нацизму. Україна опинилася в епіцентрі війни вже у вересні 1939 року, масштабні бойові дії протягом війни двічі прокотилися усією територією нашої Держави.

Загальні людські втрати України від війни, включно із убитими, померлими, жертвами концтаборів, депортованими, евакуйованими, тими, хто відійшов разом із німцями, оцінюються у 8-10 мільйонів життів.

У ці пам'ятні дні ми знову повертаємося до незабутнього травня 1945 року, аби з глибокою шаною пригадати загиблих воїнів, щиро подякувати ветеранам, які поряд з нами. Ми пам’ятаємо усіх Героїв, чия боротьба, самовіддана праця і героїзм сприяли звільненню України від нацистів. У серці кожного з нас жива пам'ять про неоціненний внесок українців у спільну перемогу в тій жахливій війні.

Сьогодні сотні тисяч наших хлопців та дівчат повторюють подвиги їхніх дідів на полі бою, захищаючи честь кожного українського міста та населеного пункту. Низький уклін усім захисникам, які віддають все, навіть своє життя заради щастя та незалежності України.

Не зможуть загарбники поставити Україну на коліна, адже стали на захист Вітчизни всі, хто може тримати зброю в руках, всі, хто любить Україну і вірить у її щасливе майбутнє.

Низький уклін нашим воїнам, нашому героїчному народу визволителю!

З нагоди Дня пам’яті та примирення і перемоги над нацизмом у Другій світовій війні бажаю всім жителям громади мирного неба, мирного і щасливого життя у вільній і квітучій Україні!

З повагою, селищний голова                 Сергій ДУЖІЙ