Особи, які отримували пенсії через АТ “Укрпошта” (у відділеннях або з доставкою додому) та тимчасово змінили фактичне місце проживання – можуть отримувати пенсії за новим (тимчасовим) місцем перебування через платіжну систему “Швидка копійка” АТ “Ощадбанк”, або через внутрішні перекази АТ “Укрпошта”.
У разі, якщо пенсія за відомостями на виплату пенсій не буде отримана, АТ “Укрпошта” повідомить про це Пенсійний фонд України, і кошти будуть виплачені з наступного місяця. Якщо пенсію не отримано впродовж 6 місяців поспіль, її виплата буде призупинена. Для поновлення виплати пенсії потрібно буде звернутись до органів Пенсійного фонду України.
Якщо ж АТ “Укрпошта” у встановленому порядку повідомить про відсутність технічної можливості здійснювати виплату і доставку пенсій у певних районах (населених пунктах), визначено альтернативний механізм виплати пенсій – шляхом їх зарахування на рахунки в АТ “Ощадбанк”.
Довідково: відповідний порядок визначено постановою Кабінету Міністрів України від 26.02.2022 № 162 “Про особливості виплати та доставки пенсій, грошових допомог на період введення воєнного стану” (зі змінами).