Станом на 10 серпня 2022 року на території Савранської селищної ради завершилася зерно збиральна кампанія ранніх зернових та зернобобових культур.

У поточному році аграріями на території громади було засіяно та фактично зібрано на площі 8870 га зернових та бобових культур, з них: гороху (210 га), озимої пшениці (5073 га), озимого ячменю (1460 га) та ріпаку (2127 га). Сільгоспвиробники повністю закінчили обмолот, який становить 422 т. - гороху; 5601 т. – ріпаку; 5529 т. –ячменю; 23344 т. - пшениці.
З огляду на погодні умови та кліматичну зону розташування сільськогосподарських угідь, зернозбиральна кампанія розпочалася вчасно, тривала помірно та успішно, при цьому, в ході жнив визначено славні показники урожайності культур, зокрема урожайність зібраного гороху сягнула 20 ц/га; озимої пшениці – 46 ц/га; озимого ячменю - 38 ц/га; ріпаку – 26 ц/га.
Показники зібраних зернових у агроформуваннях відрізняються та досить добрі, але найвищою урожайністю відзначились ТДВ "АПК"САВРАНЬ", ТОВ "АПК "САВРАНЬ", ПП «ДОБРОБУТ», ТОВ «НИВА», ТОВ ім. КІРОВА.
Для сільськогосподарських підприємств це був відповідальний період. Найважливішим завданням завжди було і залишається одержання стійких врожаїв та збільшення виробництва. Умови, що склалися в країні додали ряд випробувань, але зважаючи на результати вчасного та організованого збору, можна з впевненістю сказати що на території сільськогосподарських угідь Савранської селищної ради порядкують господарі - справжні фахівці своєї справи. Керівниками агроформувань або їх представниками, уповноваженими особами постійно надається вся необхідна інформація про хід збирання врожаю, визначені чіткі алгоритми взаємодії з органом місцевого самоврядування та адміністрацією, адже результати роботи завжди залежать не лише від погодних умов, але й від вчасного збору, організаційного вміння, відповідних знань в аграрному та економічних напрямках, господарського підходу в цілому.