Сьогодні в Національній академії внутрішніх справ, розпочалося навчання спеціалістів із безпеки в освітньому середовищі, які згодом працюватимуть у 16 громадах по всій Україні. Підготовка фахівців відбувається в рамках проєкт «Вихователь безпеки». Він дасть змогу громадам побудувати середовище для дітей вільне від булінгу, наркотиків і насильства. Окрім того, такі фахівці стануть певним чином комунікаторами між органами місцевого самоврядування, територіальними підрозділами НПУ та ДСНС, органами освіти і науки, учнівською та батьківською громадою.

«Наразі в реалізації цього проєкту беруть участь представники 16 територіальних громад із 9 областей України. Тож від сьогодні починаємо підготовку 17 кандидатів на посаду «Вихователя безпеки», для роботи в 49 закладах освіти, у яких навчаються майже 15 тисяч дітей», — зазначила заступниця міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко.
В навчанні бере участь представник Савранської селищної ради, працівник відділу освіти, молоді та спорту Савранської селищної ради Іван Лазор.