Не зважаючи на рясну дощами осінь, яка вплинула на хід роботи в сільськогосподарських угіддях, на даний час на території Савранської територіальної громади господарствами завершено посів запланованих площ озимих та збір пізніх зернових і технічних культур.

Зокрема, озимого ячменю на полях Савранської територіальної громади посіяно 954 га; озимого ріпаку 2482 га (що на 20% більше прогнозованого посіву); озимої пшениці - 6545 га (що на 8% більше запланованої посівної площі).
Завершився збір соняшнику та кукурудзи.
Цьогоріч на території громади було засіяно та фактично зібрано на площі 6124 га соняшнику (з намолотом у 15521 т.) та кукурудзи на площі 6686 га (з намолотом у 29365 т.). Урожайність соняшнику в середньому на полях по громаді сягнула 25,4 ц/га та кукурудзи 43,9 ц/га.
Внаслідок несприятливих погодних умов, дощів, підвищеної вологості в сільгоспугіддях загальмувався збір пізніх зернових та технічних культур. З появою найменшої нагоди, сприятливих обставин аграрії не припиняли роботу не лише в частині збору соняшника та кукурудзи але й посіву озимих культур, що свідчить про високу професійність, відповідальність та працелюбність господарів сільськогосподарських підприємств.
При роботі місцевого самоврядування та адміністрації з керівниками господарств, представниками агроформувань у частині реалізації державної аграрної політики у сферах сільського господарства та питань продовольчої безпеки відчувалася впевнена взаємодія, організованість, чітке інформування по різним напрямкам роботи господарств, що вказує на організаційний підхід аграріїв у всіх напрямках управління в сільському господарстві, наявність спеціальних знань та господарського вміння, адже одержання стійких та гарних врожаїв залишається найважливішим завданням для товаровиробників у сільському господарстві.
Відділ земельних ресурсів селищної ради