Шановні жителі Савранської громади!

Історично склалося так, що Новий рік у нас відзначається двічі: 1 січня за новим, григоріанським календарем, і через два тижні - за старим, юліанським стилем. 14 січня - день пам’яті св. Василія Великого. Споконвіку, напередодні старого Нового року, за давньою народною традицією, святкують Щедрий Вечір - українське свято з обрядами, забавами, їжею та багатою кутею.
Цього року, через російське вторгнення, Різдвяні та Новорічні свята, мають гіркий присмак. Багато родин збираються за сімейним столом не в повному складі, для багатьох всі думки пов’язані не з святкуванням, а з близькими, які зі зброєю в руках захищають країну від ворога зі сходу. Кожному з нас слід пам’ятати, що саме завдяки нашим воїнам ми можемо сьогодні збиратися в родинному колі, саме за захисників повинні бути молитви усіх українців в ці святкові вечори.
У Старий Новий рік хочу побажати усім довгоочікуваного миру, який неодмінно запанує на території нашої країни. Міцності кожному, терпіння та віри в майбутню перемогу. Щедрого вам засівання, щедрування та усіх земних благ.
З повагою
селищний голова                 Сергій ДУЖІЙ