Березень в Україні часто називають Шевченковим. І це не випадково. Щороку навесні Великий Кобзар приходить до нас і щороку новим, неповторним.

Тарас Григорович Шевченко - велика і невмируща слава українського народу. У його особі український народ об'єднав найкращі сили й обрав співцем своєї історичної слави та гіркої долі, виразником власних сподівань і прагнень.
Сьогодні, 9 березня 2023 року, біля пам’ятника Т.Г.Шевченку в селищі Саврань, відбулися урочисті заходи з нагоди дня народження Тараса Шевченка.
Вшанувати пам’ять поета біля пам’ятного знаку Т.Г. Шевченку зібралися керівництво та працівники селищної ради, організацій та установ громади, депутати та жителі громади.
Перед початком урочистого заходу присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто сьогодні віддає своє життя, захищаючи Україну від російських окупантів.
До усіх присутніх звернувся виконуючий обов’язки селищного голови Євген Населенко який зазначив, що творчість Тараса Шевченка стала духовною основою формування сучасної української нації. Для українців усіх наступних поколінь він став потужним джерелом національної свідомості, символом України. Шевченкові слова сьогодні, як ніколи - в серцях українців «Борітеся – поборете! Вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава І воля святая!». Вже понад двісті років Шевченкове слово надихає патріотів України до боротьби за правду, свободу та щасливе майбутнє України. Тож будьмо гідними продовжувачами справи Великого Кобзаря, патріотами своєї землі.
На завершення, усі присутні на заході, поклали квіти до підніжжя пам’ятника Тарасу Шевченку.