Насамперед очільник району подякував аграріям за роботу під час воєнного стану та за підтримку продовольчої безпеки України в цілому.
В межах зустрічі керівник району надав розгорнуту відповідь про Порядок бронювання військовозобов’язаних за списком військовозобов’язаних під час дії воєнного стану, а також Порядку та Критерії визначення підприємств, установ і організацій, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.
Також, Михайло Дмитрович проінформував аграріїв про можливості залучення фінансового ресурсу з бюджетів усіх рівнів та від міжнародних проєктів технічної допомоги.
«Для забезпечення посівної компанії 2023 року Уряд продовжив пільгове кредитування для аграріїв ще на рік – до 31 березня 2024 року в рамках державної програми «Доступні кредити 5-7-9%». Сільськогосподарські товаровиробники й надалі матимуть можливість залучати кредити на інвестиційні цілі на рівні 7% річних з можливістю зменшення до 5% за створення нових робочих місць, а також кредити на поповнення обігового капіталу на рівні 9% », - зазначив начальник Подільської РВА.
Йшлося і про допомогу Збройним силам України. «Від таких громадян, які проявляють свою ініціативу і не шкодують своїх сил та часу – залежить багато, зокрема й перемога України в цій нелегкій війні з російським агресором»,- зауважив очільник району.