Зло, яке у собі несуть наркотики та алкоголь, набуває нині все масштабнішого характеру. Саморуйнування, яке може стати початком кінця. І як не прикро констатувати, але невпинний процесс поширення наркоманії та алкоголізму спостерігаємо серед людей молодого віку. Шкідливі звички, що формуються у підростаючого покоління негативно впливають на їхнє подальше життя. Нерідко ці звички спонукають молодь переступити межу дозволеного і приводять їх на лаву підсудних. А далі слідство, суд і виправні колонії. Не дати зламатись, повірити в себе, допомогти стати на шлях виправлення – те, що нині суспільство повинно зробити для таких людей. Велике значення при цьому має проведення широкої роз’яснювальної та профілактичної роботи серед підростаючого покоління.
З цією метою, 22 червня 2023року начальник Подільського районного сектору № 5 філії «Центр пробації» в Одеській області Олег Тімановський спільно із завідувачкою сектору «Савранське бюро правової допомоги» Оленою Шавловською для осіб, які перебувають на обліку, провели захід спрямований на формування свідомого та поважливого ставлення до соціально позитивного способу життя.
Присутнім розповіли про невтішну статистику вживання наркотиків та алкоголю, які щороку забирають життя мільйонів людей; про кількість кримінальних правопорушень, вчинених особами під дією наркотичних засобів та алкоголю; про чинники, які спонукають молодь спробувати наркотики та алкоголь.
Сподіваємося, що молоді люди усвідомлять цінність свого життя, здоров’я та скористаються можливостями здорового способу життя.
Олег Тімановський
Подільський районний сектор № 5
філії Державної установи «Центр пробації»
в Одеській області