22 червня 2023 року, в День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні, на території Осичківського ліцею відбулось відкриття ДОШКИ ПАМ’ЯТІ загиблим односельцям, які віддали своє життя за цілісність та незалежність України.
• Майданюк Андрій Владиславович
• Гончарук Василь Михайлович
• Одарик Сергій Сергійович
• Герман Юрій Юрійович
Ткачук Юрій Іванович
На вшанування пам’яті загиблих Героїв та відкриття Дошки пам’яті зійшлися учні, вчителі, рідні, побратими, представники влади та небайдужі жителі громади.
Захід розпочався із виконання Державного Гімну України та хвилини мовчання за загиблими Героями.
Виконуючий обов’язки селищного голови Євген Населенко, висловлюючи щирі співчуття сім’ям загиблим захисникам та наголосив: «Героїзм наших захисників вчитиме майбутні покоління школярів таким звичним, але часом надскладним людським якостям як гідність, повага, любов і вірність». І зазначив, що наразі найголовніше наше завдання – зберегти пам’ять про подвиги наших земляків.
Право відкрити меморіальну дошку під звуки журливої мелодії «Пливе кача» було надано рідним та близьким загиблих Героїв.
Наші Герої загинули, захищаючи свою землю. Але світла пам’ять про них – назавжди залишиться з нами. Нам усім дуже хочеться миру і спокою! І коли ми говоримо про війну, про воїнів, котрі в цей час захищають незалежність і неподільність нашої держави, ми розуміємо, що вони там для того, щоб життя продовжувалось, щоб росли щасливі і усміхнені діти, щоб було мирне небо над нашими головами. І ми, в свою чергу, повинні розуміти якою ціною платимо за кожен новий день! І молити у Бога кращої долі для неньки-України.
Як шкода тих, кого забрали небеса,
Кого вiйна в безсмертнi списки записала,
Хай згасла свiчка, але пам’ять не згаса,
Бо нас життям вiд смертi захищали.