Відділ земельних ресурсів Савранської селищної ради повідомляє, що станом на 1 грудня 2023 року у Савранській громаді на площі 8860 га сільськогосподарських земель засіяно озимі культури, а саме:
5048 га - озима пшениця;
845 га - озимий ячмінь;
333 га - зимуючий горох;
2634 га - ріпак;
У посівний період були не сприятливі погодні умови. Переважала мінлива за температурним режимом погода. У серпні та на початку вересня продовжувала утримуватися спека, яка потім змінилася на помірно теплу вдень і прохолодну вночі погоду. На полях призначених під посів озимих культур запаси вологи були незадовільні. Поодинокі зливи лише частково забезпечували близьку до оптимальної для сівби вологу – смугами не на всіх полях територіальної громади.
На теперішній час періодичні дощі збалансували необхідну кількість вологи. Сніговий покрив теж є ресурсом вологи та можливістю отримати добрий стан озимих культур. Попри несприятливі погодні умови під час посіву озимих культур агровиробниками проводилися всі необхідні польові роботи та заходи при веденні сільського господарства. Незважаючи на труднощі умов сільгоспвиробництва на даний час, аграрії з відповідальністю та наполегливістю ставляться до праці на землі, адже забезпечення продовольчої безпеки, одержання гарних врожаїв залишається найважливішим завданням для товаровиробників у сільському господарстві.