ОБҐРУНТУВАННЯ ТЕХНІЧНИХ ТА ЯКІСНИХ ХАРАКТЕРИСТИК ПРЕДМЕТА ЗАКУПІВЛІ, РОЗМІРУ БЮДЖЕТНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ ТА/АБО ОЧІКУВАНОЇ ВАРТОСТІ ПРЕДМЕТА ЗАКУПІВЛІ.

На виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 р. №710 «Про ефективне використання коштів» (у редакції постанови Кабінету Міністрів від 16 грудня 2020 р. № 1266) надається обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі.

Назва  предмета закупівлі

Послуги з адміністрування (обслуговування) програмного забезпечення, що здійснює управління даними, а саме:  здійснення збору, систематизації та аналізу інформації щодо сформованих земельних ділянок та прав на них в межах Савранської територіальної громади

(ДК 021:2015 - 72260000-5 - Послуги, пов’язані з програмним забезпеченням)

Обґрунтування розміру бюджетного призначення

350000,00 грн. відповідно до розрахунку на 2024 рік

Обґрунтування технічних та якісних характеристик закупівлі

Обсяги визначено відповідно до очікуваної потреби, обрахованої Замовником. Технічні та якісні характеристики предмета закупівлі визначені з урахуванням загальноприйнятих норм і стандартів для зазначеного предмета закупівлі.

З  метою  виконання завдань по наповненню бюджету, збільшення та залучення додаткових коштів до селищного бюджету за рахунок плати за земельні ділянки комунальної власності, керуючись статтями 21, 22, 25, 35, 37 Закону України «Про землеустрій» для здійснення інвентаризації земельних ділянок на  території  Савранської  селищної  територіальної  громади, необхідна закупівля даного програмного забезпечення, що здійснює управління земельними даними, а саме: здійснення збору, систематизації та аналізу інформації щодо сформованих земельних ділянок та прав на них) та доступ до хмарного середовища (веб-ресурсу та прикладного програмного інтерфейсу) наповненого відомостями актуального місця розташування сформованих земельних ділянок, їх меж, розмірів, правового статусу на підставі відомостей отриманих з реєстру Державного земельного кадастру про земельну ділянку, Державного реєстру речових прав на нерухоме майно на території Савранської територіальної громади.

Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі

Визначається з урахуванням положень Примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, затвердженої наказом Уповноваженого органу від 18.02.2020 № 275. Для визначення очікуваної вартості використовували формулу середнього арифметичного значення. Розрахунок очікуваної вартості товарів проводиться методом порівняння ринкових цін, зокрема шляхом моніторингу цінових пропозицій учасників для зазначеного предмета закупівлі.

Рішенням Савранської селищної ради від 21.12.2023 року №2501-VIII»Про селищний бюджет Савранської територіальної громади на 2024 рік» в селищному бюджеті передбачено по КПКВК МБ 0117130 «Здійснення заходів із землеустрою» в т.ч. 350000,00 грн. на придбання електронного програмного забезпечення, що здійснює управління земельними даними

Основними джерелами інформації для визначення очікуваної вартості брали до уваги:

1.  Інтернет ресурси.

2. Система Prozorro зробила відкритим доступ до публічних закупівель, що дозволяє аналізувати реальні угоди купівлі-продажу інших Замовників.

3. Прайс-листи на офіційних сайтах постачальників

Для визначення очікуваної вартості використовували формулу середнього арифметичного значення.