Внаслідок повномасштабного вторгнення росії в Україну щодня на війні гинуть славні Герої - Захисники. Загибель кожного воїна є тяжкою раною для людини, для громади, для України.
Сьогодні 23 лютого 2024 року в центрі села Слюсарево Савранської громади відбулося відкриття ДОШКИ ПАМ’ЯТІ ГЕРОЇВ. Її присвятили загиблим воїнам - землякам, які ціною власного життя захищали неньку Україну і полягли в бою.
Участь у заході взяли жителі громади, рідні та близькі полеглих воїнів, керівництво громади, депутати селищної ради та представники шостого відділу Подільського РТЦК та СП.
У пам’ятному місці встановлено портрети оборонців рідної землі, імена яких навіки вкарбовані у наших серцях. Це – ДАБІЖА ОЛЕКСАНДР ВАЛЕРІЙОВИЧ та ПРИСЯЖНЮК ОЛЕКСАНДР ВІТАЛІЙОВИЧ. Присутні всі разом помолилися за спокій душ воїнів вже Небесного війська та хвилиною мовчання вшанували усіх полеглих Героїв, які своїм прикладом засвідчили, як потрібно відстоювати незалежність, любити Україну та свій народ.
Зі словами вдячності до присутніх звернувся виконуючий обов’язки селищного голови Олег Жирун, командир роти охорони Володимир Хлевнюк та староста Дубинівського старостинського округу Любов Лісніченко.
"Сьогодні ми всі зібралися, щоб вшанувати пам'ять наших Воїнів. На жаль у боротьбі проти агресора нашій країні доводиться платити надто високою ціною - життям наших захисників, які віддали життя за кожного з нас, за наше майбутнє, за нашу країну. Пам'ять про них житиме вічно у наших серцях. Віримо у Збройні Сили України. Віримо у нашу Перемогу. Віримо у нашу Україну. Нехай Бог береже наших захисників. Слава Україні! Героям Слава!", - зазначив виконуючий обов’язки селищного голови Олег Жирун.
Учасники заходу поклали живі квіти, вшановуючи вірних синів своєї землі.
Дякуємо кожному, хто охороняє наш спокій! Пам’ятаємо кожного, хто віддав життя у боротьбі із ворогом!