Наша Савранська громада втратила ще одного свого захисника. У війні з російським окупантом 14 квітня 2024 року, при виконанні бойового завдання по захисту України в районі населеного пункту Козацьке, Каховського району, Херсонської області, загинув наш захисник, Герой, КОНЮЧЕНКО ІВАН МИКОЛАЙОВИЧ, військовослужбовець стрілецької роти військової частини А4351, призваний на військову службу за загальною мобілізацією в березні 2022 року.
За час проходження військової служби Іван зарекомендував себе з позитивного боку. Обов’язки військової служби виконував з відповідальністю. Завжди ввічливий та чуйний до оточуючих. В боях проявляв мужність, відвагу та рішучість. Вірний військовій Присязі та українському народові, він з гідністю ніс військову службу, вірив у Перемогу та цілісну, вільну Україну й віддав найцінніше за цю мрію – своє життя.
Іван Миколайович – справжній Герой, що загинув зі зброєю в руках, до останнього подиху захищаючи свою рідну землю.
Герої не вмирають. Вони просто перестають бути поруч. Відлітають… Тихо і не попрощавшись… Можливо тому, що не збирались помирати… Мали плани, хотіли любити, працювати, радіти життю. Не судилось… Стають зірками в небі… Янголами-охоронцями…
Сьогодні в скорботі вся Савранщина…
Дуже тяжко підібрати слова, щоб передати той біль душі те, що відчуває кожен українець коли наша Батьківщина втрачає своїх Героїв.
У скорботі низько схиляємо голови, молимося за упокій душі Івана. Висловлюємо щирі співчуття родині, друзям, знайомим, побратимам загиблого.
Вічна пам’ять і слава нашому ГЕРОЮ, низький уклін за захист України та всіх нас!
Про дату та час церемонії прощання із полеглим захисником буде повідомлено додатково.