У другу неділю травня відзначається чудове свято – Міжнародний день Матері. Цього дня діти вітають своїх матусь та дякують їм за все, що вони для них зробили.
Слово «мама» для кожного українця уособлює в собі три найдорожчі образи: Матір Божу, рідну матір та неньку Україну. З прадавніх часів Мама в Україні символізує берегиню роду, спадщини, культурних цінностей, традицій та звичаїв, які вона передає своїм дітям, хранительку родинного тепла і затишку, гармонії та любові у наших домівках. Упродовж усього життя вона оберігає, дає наснагу і допомагає нам вистояти у найскрутніші часи.
Тепло, щиро, оригінально у цей день кожен старається привітати своїх матусь і матусь своїх дітей зі святом. Хтось віршами, хтось світлиною із коротким, але багатозначним: «Вітаю, мам!».
Тож сьогодні, 10 травня 2024 року в Савранській громаді відбулося святкове дійство, присвячені Дню Матері. Щороку в цей весняний день ми дякуємо усім матерям за любов, тепло, добро і найцінніше – життя. Дякуємо мамам, бабусям, і тим, хто сьогодні у слізних молитвах чекають своїх синів та доньок з війни, і тим, чиї діти більше не повернуться додому, бо віддали свої життя за Україну.
На урочистому заході До дня Матері були присутні керівництво громади, мами, бабусі, рідні загиблих Захисників-Героїв нашої громади.
Перед початком заходу всі присутні хвилиною мовчання вшанували світлу пам'ять наших Героїв України які віддали життя за незалежність та територіальну цілісність нашої держави.
“Цьогоріч День матері українці знову зустрічають у скорботі, жалобі та зі слізьми на очах. Від початку війни вже не одна матір з тугою в серці благословила молитвою і провела на фронт свою дитину. Від початку війни не одна українська мати змушена була, залишити рідну домівку, покинути все для того, щоб врятувати своїх дітей. І не одна матір сьогодні тримає в руках зброю, бо вона — захисниця.
Материнське серце — це щось неймовірне, адже так, як любить матір, не любить ніхто. І найбільше, чого зараз хочеться – щоб ваше серце раділо від успіхів ваших дітей, які залишаються поряд надією та опорою. Серце болить за те, що безліч матерів більше ніколи не побачить своїх дітей. Наше з вами завдання: цих матерів підтримати, оберігати і їм допомагати.
Дорогі матері, я бажаю кожній з вас, щоб доля ваша та ваших дітей була щасливою. Мріємо про те, що як найскоріше святкуватимемо довгоочікувану Перемогу, а усі близькі будуть поряд та у безпеці”, - звернувся до присутніх виконуючий обов’язки селищного голови Олег Жирун.
Після офіційної частина всі присутні могли подивитись концертну програму.