23 травня українці відзначають День Героїв – щорічне свято, запроваджене на честь усіх захисників нашої країни, які боролись та продовжують боротися за рідну землю протягом не одного століття.
Українські герої – це прості люди, чоловіки та жінки , хлопці та дівчата, діти та літні люди, які стали на захист рідної неньки – України.
Сьогодні в Савранському історико-краєзнавчому музеї відбулось відкриття фотодокументальної виставки присвяченої нашому земляку, випускнику Савранської школи, полковнику СБУ, Герою України - Олександру Вдовиченку «Життя Батьківщині – честь нікому».
На заході були присутні батьки Олександра, керівництво громади, працівники селищної ради, молодь та громадськість.
Всі присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх загиблих українців, що присвятили своє життя боротьбі за свободу та незалежність України.
У важливий переломний момент історії рідної держави, керівник групи снайперів, полковник спеціального підрозділу СБУ Олександр Вдовиченко (позивний «Банка») відважно та самовіддано захищав рідну землю від окупанта. Він беріг Україну для сьогоднішнього і майбутніх поколінь українців, був опорою для побратимів, надією для кожного з нас.
Олександр назавжди залишиться в серці кожного з нас як приклад патріотизму, незламності духу, добра, самопожертви та безмежної любові до України. Низький уклін батькам загиблого Героя, за гідне виховання, мужність, патріотизм, безмежну любов до батьківщини, пам'ять про вашого сина буде жити вічно!
Дякуємо кожному Герою, хто, ризикуючи власним життям, з честю і гідністю виконує свій громадський і військовий обов’язок. Ми всі низько схиляємо голови перед світлою пам’яттю тих, кому не судилося повернутися до рідних домівок. Вони тримають небо над нами і назавжди залишаться в наших серцях!
Вічна слава Герою України!