22 травня 2024 року виконуючий обов'язки селищного голови Олег Жирун за участю заступника селищного голови Олександра Лавренюка провів засідання координаційної ради з гендерних питань, протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі.
Розглядалось питання про результат проведення Любашівською окружною прокуратурою перевірки стану додержання Савранською селищною радою вимог законодавства щодо забезпечення реалізації виконання судових рішень у частині застосування обмежувальних заходів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству а саме: відсутність спеціаліста, по роботі з кривдниками та затвердженої програми для кривдників, а також питання виконання вказівки Любашівської окружної прокуратури про усунення порушень згідно чинного законодавства.
На виконання Законів України “Про запобігання та протидію домашньому насильству”, “Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків” та Порядку взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі
Від 22.08.2018 р. № 658 Савранська селищна рада з метою забезпечення здійснення заходів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі визначила відповідальних працівників виконавчого комітету, які проводять роботу: з координації заходів реагування на факти вчинення насильства; прийому та реєстрації заяв і повідомлень про вчинення насильства; надання допомоги і захисту постраждалим особам (соціальних послуг). В зв’язку з відсутністю психолога в КУ «Центр надання соціальних послуг», який би пройшов навчання по роботі з кривдниками, разі направлення кривдника на проходження корекційної програми для кривдників розглядалась можливість отримання цих послуг в інших територіальних громадах. При цьому використовувалась би Типова програма для кривдників, затверджена Наказом Міністерства соціальної політики від 01.10.2018 р. № 1434. (Типова програма)
Члени координаційної ради запропонували доручити відділу соціального захисту населення Савранської селищної ради, на основі Типової програми, розробити та подати на розгляд наступного засідання координаційної ради проект програми для кривдників Савранської селищної ради, з подальшим поданням на розгляд найближчої сесії Савранської селищної ради.