5 січня 2023 року відбулась нарада керівників закладів освіти, керівників закладів позашкільної освіти та директорів закладів дошкільної освіти Савранської селищної ради.

Участь у нараді взяли перший заступник селищний голова Микола Базей, начальник відділу освіти, молоді та спорту селищної ради Світлана Усата, представники Подільського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області, директори шкіл, керівники закладів позашкільної освіти та директори закладів дошкільної освіти селищної ради.
На нараді розглядалися питання: щодо організації харчування учнів та вихованців у закладах освіти громади на 2023 рік; про виконання ст.30 Прозорість та інформаційна відкритість закладу освіти Закону України «Про освіту»; про організацію документообігу в закладах освіти відповідно до вимог чинного законодавства та інші.
За підсумками наради керівникам закладів освіти були надані рекомендації щодо здійснення харчування відповідно до Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, затверджених Постановою КМУ від 24.03.2021 року №305. Надано доручення до 1 лютого забезпечити виконання ст.30 ЗУ «Про освіту» в частині забезпечення відкритого доступу до інформації, передбаченої в п.2. До 15 січня впорядкувати та привести у відповідність внутрішній документообіг згідно вимог щодо ведення обов’язкової ділової документації в закладах загальної середньої освіти.