1 лютого 2023 року відбулося чергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Савранської селищної ради під головуванням селищного голови Сергія Дужія.
На порядку денному розглянули питання:
І. Про затвердження Плану основних заходів Савранської селищної ради Одеської області щодо підготовки до пропуску льодоходу, повені та паводків у 2023 році.
Доповів Орлов Олег Анатолійович головний спеціаліст з питань протидії корупції, взаємодії з правоохоронними органами, цивільного захисту, оборонної та мобілізаційної роботи Савранської селищної ради Одеської області, який вказав на необхідність своєчасного вжиття заходів щодо захисту населених пунктів, господарських об’єктів, сільськогосподарських угідь від шкідливої дії вод під час пропуску повені та паводків. Доповів Ковбасюк Олександр Борисович інженер І категорії ВВОБРП ВП «Причорноморський ЦВРГ» Басейнового управління річок Причорномор’я та Нижнього Дунаю про зони можливого підтоплення на території громади в 2023 році. Виступив Гребенюк Олексій Миколайович фельдшер-санітарний Савранського відділу Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області про обов’язкове проведення знезараження громадських колодязів та водопровідних мереж.
ІІ. Про стан протипожежного водопостачання в Савранській селищній територіальній громаді.
Доповів Степанов Вадим Михайлович начальник З4-ї ДПРЧ 4-го ДПРЗ ГУ ДСНС України в Одеській області, майор служби цивільного захисту, який наголосив, що з метою покращення стану протипожежного водопостачання, потрібно провести ремонтні роботи джерел зовнішнього протипожежного водопостачання та їх обслуговування. Затверджено графік ремонту пожежних водойм.
ІІІ. Про уточнення місця знищення вибухонебезпечних предметів, виявлених на території Савранської селищної територіальної громади.
Доповів Cтепанов Вадим Михайлович начальник З4-ї ДПРЧ 4-го ДПРЗ ГУ ДСНС України в Одеській області, майор служби цивільного захисту, На виконання пункту 10 спільного наказу Міністерства надзвичайних ситуацій України, Міністерства оборони України, Міністерства транспорту та звязку України, Адміністрації Державної прикордонної служби України від 27.05.2008 р. № 405/223/625/455 «Про організацію робіт з виявлення, знешкодження та знищення вибухонебезпечних предметів на території України та взаємодію під час їх виконання» потрібно визначити місце знищення вибухонебезпечних предметів.
ІV. Про утворення та функціонування пожежно-рятувальних підрозділів для забезпечення місцевої пожежної охорони.
Доповів Орлов Олег Анатолійович - головний спеціаліст з питань протидії корупції, взаємодії з правоохоронними органами, цивільного захисту, оборонної та мобілізаційної роботи Савранської селищної ради Одеської області, що потрібно налагодити співпрацю з сільгосп виробниками по утворенні в кожному населеному пункті добровільних пожежних дружин.
За результатами доповідей та з урахуванням їх обговорення по всім розглянутим питанням прийняті відповідні рішення.