Сьогодні, 13 травня 2024 року, відбулась робоча зустріч виконуючого обов’язки селищного голови Олега Жируна та державного фітосанітарного інспектора Юрія Салюка.
Метою цієї зустрічі було вирішення питання проведення інформаційної кампанії щодо захисту рослин в рамках відзначення Міжнародного дня здоров’я рослин.
Під час зустрічі обговорювалися заходи, спрямовані на виявлення та запобігання поширенню шкідників та хвороб рослин, які можуть завдати шкоди врожаю. Захист рослин від шкідників та хвороб з економічного погляду набагато ефективніший, ніж усунення наслідків повномасштабних надзвичайних ситуацій, пов'язаних зі здоров'ям рослин.
Також під час зустрічі розглянуто ряд заходів, спрямованих на збереження та захист бджіл, а саме: проведення інформаційної кампанії серед жителів та аграріїв про безпечне використання засобів захисту рослин та їх вплив на бджіл; поширення та підтримка використання безпечних для бджіл методів захисту рослин, таких як біологічний контроль шкідників; спільне впровадження системи моніторингу та контролю за використанням засобів захисту рослин, що дозволить вчасно виявляти потенційні загрози для бджіл та приймати необхідні заходи тощо.
Впровадження даних заходів дозволять зменшити ризики для бджіл та зберегти захист рослин.