Все найкраще, що є на Землі, починається з сім’ї. Без неї, як без природи, людство обійтися не може. «З родини йде життя людини» – говорить народна мудрість. В сім’ї дитина робить свої найперші кроки, навчається любові і добра.
На жаль, не всім даровано таке щастя. Відсутність батьківського тепла, маминої колискової на ніч, іграшок та подарунків на свята від рідних – усе це є життя дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
Є діти вищевказаної категорії, які виховуються в державних закладах, мають одяг та їжу, влітку відпочивають в оздоровчих таборах, але єдине – їх ніхто не чекає, і їм нікому пожалітись про забите коліно чи успіх у спортивних змаганнях.
Виховання в державних закладах травмує дитину, різко змінює її долю, руйнує звичну систему взаємовідносин з навколишнім світом, робить неможливим реалізацію потенційних можливостей дитини.
Діти повинні зростати в сім’ях рідних батьків, але коли це неможливо, альтернативою біологічній родині може слугувати інша сім’я. Саме тому наша держава підтримує створення сімейних форм виховання дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування.
В Україні існують такі форми сімейного влаштування дітей – сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування: усиновлення, опіка/піклування, прийомна сім’я, дитячий будинок сімейного типу, патронатна сім’я.
Бажаючим отримати додаткову інформацію, щодо створення сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, чекаємо в службі у справах дітей Савранської селищної ради Одеської області, за адресою вул. Соборна, 9 смт. Саврань Подільського району Одеської області, тел. (048-65) 3-19-38.