ПОРТРЕТ ДОБРОВОЛЬЦЯ ТА ЕТАПИ НАВЧАННЯ

Величезна робота протягом року від повномасштабного вторгнення вже зроблена, але війна не закінчилась, тому потреба у сміливості та силі українських героїв досі актуальна, як і тоді, 24 лютого. Хоч і всі розраховували на спринт, ми на марафоні і попереду не менш важливі завдання з викидання окупантів за кордони України.

?За результатами набору в Офісі Президента розповіли про портрет українського добровольця. Здебільшого це чоловік до 40 років з гарним станом здоров’я та мотивацією вигнати росіян. Із відібраних кандидатів, 27% — раніше проходили службу в силах оборони та правопорядку. Більшість добровольців мають родини, 54% серед них — одружені, 49% — проживають у місті.

Наразі вже є групи, які пройшли навчання. Це індивідуальна та колективна підготовка, а потім бойове злагодження. Бійці навчались на полігонах під керівництвом інструкторів з реальним досвідом ведення бою в Україні. Підготовка залежить від бригади та запланованих для неї завдань.

Як проходить набір детально розповів Дайджест Одеси

Зазначимо, що більшість добровольців, які вже пройшли частину підготовки, швидко зросли до рівня досвідчених бійців, які готові до бою. Гвардійські інструктори переважно і проходили навчання за кордоном та брали участь у військових місіях на території України. Свій досвід вони отримували з 2014 року.????

Набір йде як за контрактом, так і по мобілізації. Рекрутингові групи працюють у 44 ЦНАПах по всій Україні.

Детальну інформацію щодо діючих центрів можна дізнатися на офіційному сайті

https://storm.mvs.gov.ua

☎️ Або за номером “гарячої лінії” 080 010 00 20.