Сьогодні, за сприяння начальника Одеської обласної військової адміністрації Олега КІПЕРА, за ініціативи та підтримки голови Подільської районної державної адміністрації Михайла ЛАЗАРЕНКА, на Подільщині вкотре було проведено МАСШТАБНУ ПОДІЮ – урочисту зустріч з військовими з нагоди передачі одному з підрозділів ЗСУ транспортних засобів, які було придбано і підготовлено аграріями, меценатами, підприємцями, керівництвом громад району та небайдужими громадянами.

В умовах війни одним із пріоритетних завдань для будь-якої української громади, організації та кожного окремого громадянина є підтримка ЗСУ. Адже тільки завдяки спільним зусиллям, чітко скоординованим діям та ефективним рішенням можна наблизити перемогу.
Розуміючи важливість посильної участі у важкій боротьбі, голова Подільської районної державної адміністрації Михайло ЛАЗАРЕНКО регулярно виступає ініціатором проведення різноманітних заходів, метою яких є консолідація ресурсів підприємців Подільського краю задля надання адресної допомоги окремим підрозділам української армії.
16 червня 2023 року відбувся урочистий захід, метою якого стала передача автомобілів представникам військового підрозділу, що нині боронить українську землю. Наразі допомогу надано 38-му зенітному ракетному полку ім. генерал-хорунжого Юрія Тютюнника.
На початку заходу до молитовного слова був запрошений настоятель парафії «Всіх Святих землі української» Православної Церкви України, Подільського району Одеської області, військовий капелан, протоієрей Михайло БАЗИЛЬКО. Він зазначив, що захоплюється жителями Подільщини, які, не шкодуючи сил, часу та коштів, постійно підтримують армію. І щасливий бачити єдність простих громадян, підприємців, представників влади, Святої Церкви, військових підрозділів, завдяки якій вдається знаходити ресурси для боротьби.
Допоки Україна повниться такими хоробрими, сильними і стійкими людьми – сумнівів у перемозі та процвітанні нашої землі бути не може. «За нами правда! За нами Бог! За нами Україна!» - додав Михайло БАЗИЛЬКО. Освятивши авто та провівши молебень за Україну і всіх, хто сьогодні стоїть на її варті, він висловив надію на якнайшвидшу перемогу у війні із ворогом та побажав всім миру і злагоди.
Далі слово взяв заступник командира зенітного ракетного дивізіону з озброєння 38-го зенітного ракетного полку ім. генерал-хорунжого Юрія Тютюнника майор Олег НІКУЛ: «Щиро дякую всім за допомогу! З нами ви – а, значить, з нами перемога! Сьогодні ми зробили ще один крок назустріч миру. Дякую!».

Спільними зусиллями меценатів, підприємців, аграріїв, громад Подільського району на чолі з Михайлом ЛАЗАРЕНКО було зібрано кошти на придбання 12 автомобілів.

Транспортні засоби допоможуть військовим більш ефективно виконувати бойові завдання, перебуваючи в найгарячіших точках країни, де точаться бої за нашу незалежність. Виборюючи право українців на вільне життя та саме існування як нації, армія несе страшенні втрати і потребує потужних, надійних засобів пересування.
Сьогодні 38-му зенітному ракетному полку ім. генерал-хорунжого Юрія Тютюнника передали 12 одиниць техніки:
  • Автомобіль вантажний MAN 26320 та причіп PA-24L;
  • Автомобіль вантажний МАЗ 5432 та причіп;
  • Автомобіль вантажний ЗІЛ 5301;
  • Два автобуси ПАЗ 32053 «МРІЯ»;
  • Чотири баггі;
  • Автомобіль ВАЗ 2121 «НИВА»;
  • Два паливозаправники ГАЗ.
Авто пофарбовані, укомплектовані всім необхідним і повністю готові до негайного вирушення в місця несення служби полку та виконання бойових завдань.
Безпосередньо внесок у придбання техніки, яку сьогодні було передано, зробили:
  • Голова Подільської РДА Михайло ЛАЗАРЕНКО
  • Голова Окнянської селищної ради Олег БЄЛОУС
  • Голова Слобідської селищної ради Віктор ДОЦУЛЕНКО
  • В.о. Савранського селищного голови Євген НАСЕЛЕНКО
  • Директор Північного центру професійної освіти Ярослава ЖИРУН
  • Директор ТОВ «Окнянська правда» Віталій КИРЛАН
  • Керівник ТДВ «Агропромисловий комплекс «Саврань» Володимир БОНДАРЧУК
  • Приватний підприємець Максим ПАРОВІН
  • Керівник ФГ «Богдан-С» Василь СУПРУН
  • Керівник ФГ «Альбатрос» Юрій КРИЖАНОВСЬКИЙ
  • Керівник приватного підприємства «Світлана» Василь БАЗГА
  • Приватний підприємець Микола СТОЯНОВ
  • Приватний підприємець Микола ЕКОНОМ
  • Заступник голови фермерського господарства «ПРОГРЕСАГРО» Любомир БОРСУКЕВИЧ
  • Директор ТОВ «Окнянський колос» Наталія КАРАМАН
Далі слово взяв голова Подільської районної державної адміністрації Михайло ЛАЗАРЕНКО. Він подякував всім представникам громад, меценатам, підприємцям, аграріям, які не лишаються осторонь і з перших днів війни допомагають фронту.
«Хочу подякувати в першу чергу аграріям, які працюють у надзвичайно складних умовах: коли майже не працює «зерновий коридор», в полях мало вологи, коли надії на можливість вдало реалізувати продукцію майже нема – вони стоять разом з військовими. І роблять все для того, щоб перемога прийшла на українську землю».
«Ми вірим в перемогу України! Ми вірим ЗСУ та добровольчим батальйонам! Ми вірим в Україну! Ми працюємо, допомагаємо і продовжимо це робити до перемоги і після неї. Ще раз дякую всім вам, Богу та ЗСУ! Низький уклін!» - завершив свою промову Михайло ЛАЗАРЕНКО.
Кожному, хто долучився до збору допомоги, було передано Подяку.
Переоцінити такі зусилля неможливо, адже навіть у тилу українці живуть сьогодні в непростих умовах постійних повітряних тривог та загроз обстрілів, очікування звісток з фронту і боротьби за право існувати на своїй землі. Проте продовжують працювати і робити свій внесок у перемогу.
Підприємці, аграрії, меценати та всі, хто доєднався до ініціативи, в свою чергу, висловили вдячність військовим, які боронять нашу землю від ворога. Низький уклін кращим синам і дочкам України, завдяки яким ми сьогодні можемо жити і працювати. Вони докладають надлюдських зусиль задля здобуття перемоги і можливості якнайшвидше повернутися додому живими та здоровими! А ми продовжуємо допомагати.
Сьогодні кожен воює на власному фронті і всі – герої.
Слава Україні! Слава ЗСУ! Разом до перемоги!